Аерогриль – це електричний прилад, який готує їжу за допомогою гарячого повітря, яке циркулює по всій ємності завдяки вентилятору. Він ще називають конвекційною піччю. Аерогриль має багато переваг, таких як можливість готувати їжу без або з мінімальною кількістю олії, рівномірне прогрівання страв, можливість програмувати час приготування та не виділяється запахів. Однак у нього є й недоліки, зокрема потребує більше часу на готування, має обмежений об’єм чаші, та витрачає більше електроенергії. При виборі аерогриля варто звернути увагу на такі характеристики як нагрівальний елемент, потужність, об’єм чаші, матеріали виготовлення та наявність додаткових функцій. Аерогриль можна використовувати для смаження, випікання, запікання, стерилізації банок, сушіння овочів та фруктів та іншого. В порівнянні з мультиваркою, аерогриль відмінно підходить для приготування м’яса та риби, шашликів та копченостей.
Готуємо з розумом: гід покупця з вибору аерогрилю

Залишити відповідь