Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Технології - Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні - дослідження

Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що раціон з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на роботу мозку лише за кілька днів. Дослідження показало, що такий вид дієти активує певні клітини у гіпокампі, відповідальні за пам’ять, через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Виявлено, що пам’ять починає працювати гірше вже на четвертий день споживання “західної” їжі з високим вмістом жирів. Однак відновлення рівня глюкози може нормалізувати роботу клітин та пам’ять. Дослідники також встановили, що періодичне голодування після жирного харчування може покращити когнітивні функції, знизуючи активність певних клітин у мозку. Ці результати підкреслюють важливість харчування для пам’яті і можуть допомогти розробити нові методи профілактики деменції та інших хвороб, пов’язаних з ожирінням та метаболічними розладами.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *